Sambal Ikan Bilis Kering Riqzmie-   Sambal Yang Tengah Hot Meletup Sekarang




About Us

  • Sambal NO 1 di MALAYSIA
  • Resepi sambal turun temurun daripada generasi nenek moyang/orang tua
  • Sambal yang tahan lama kerana ianya sambal kering. Terus makan tanpa masak
  • Sesuai dibawa kemana sahaja,untuk dibawa ke luar negara, pergi umrah/haji atau outstation ,pasukan tentera atau marin/anak masuk asrama.
  • Untuk yang terlalu sibuk dan tiada masa untuk masak.
  • Tahan 4 minggu tanpa disimpan dalam petisejuk. Cuma simpan dalam bekas kedap udara
  • Tahan berbulan sekiranya disimpan dalam petisejuk
  • Pengesahan Kualiti MARDI dan Kementerian Kesihatan

Wassap: 012617 8377
Email: yatisalem@riqzmiecreation.com
SMS/Whats App: 0126178377 yatisalem

Facebook:www.facebook.com/
SambalIkanBilisKeringRiqzmie

Courier by Poslaju and Self Pickup/COD at Bandar Baru Bangi

Testimonial customer


-Ahmad Fedtri Yahya,TV3

terima kasih En salim...:)sedap ikan bilisnya...)

 

-Norizam Rashid

Ternyata sedap, tahan lama utk dibawa kemana saja & penghantaran yg cepat & menepati masa. Bukan bodek atau kipas tetapi saya dah mencubanya.

 

-Mye Shahriman

the latest one i ordered wuz so yummy ... dah nak hbs pun dear. will place another order soon ye

 

-Nurhidayah

salam.Sambal ikan bilis ade lg x?sedap sgtt dan hbs. Budak opis dok melantak

 

-Iswati Azahari

 sambal ni memang sedap bila makan macam ketagih.nak lagi dan lagi.

 

-Aishah Abd Wahab

salam kak kita dah dapat brgnya,thx kak..kita beli,sedap ikan bilisnya, mkn dgn roti memang best

 

-Mimie Hamdan

Tq for delicious sambal ikan bilis, penyelamat di Korea

 

-Sharmila Mat Zain

sambal ikan bilis ondway...sbb tersangat malasnya,orser je lah,tq pada Riqzmiecreation Yatisalem...utk sambal ikan bilis yang sedap.

 

-Khalijah Abu Bakar

Alhamdulillah,sambal dah sampai 11.30am, 15/1/2013,saya beli ye. Terima kasih, sedap asyik menguyap je. Budak2 buat inti roti bakar. Tak lama lah tu, kejap je habis,huhu..

 

-Herdawati Hamdan

sambal akak hari tu 2 hari dah licin, punyalah sedap.hihihi tu yg bertambah gomok saya ni ha.

 

-Yong Ita

Nak bagi tahu Yati,sambal yg akak beli masa bulan posa tu, sampai now masih elok lagi.Tak simpan peti ais pun.Cuma letak dalam bekas kedap udara. N bila cedok ambil akak make sure sudu tak basah. Abis nanti akak order lagi. Tinggal sikit lagi ni.hehehe.rata dah akn sambal ni.

 

-Naliza Fazlin Rosnan

sambal sedap.mak saya pun cakap sedap

 

-Bee Ibrahim

saya d dapat sambal ikan bilis smlm.Ya allah x pernah2 makan nasi 3x sehari abis diet semlm.Dah mkn dgn nasik then mkn ngan roti pulak.

 

-Dedek sayang

Salam kak.Sambal dh sampai tau semlm. Layan sambal smlm sampai lpa nk infm.Sdpnye sambal..hehee..tq kak

 

-Mumtaz

Da rasa, terus koyak plastik dgn rakusnya, hahaha indah dunia dpt apa yang di idam. Harap akak terus le jual.kot2 ngandung akan dtg, ngidam lagi...sy carik akak..ahahaha..sy dh promote pd kawan2

 

- 012 - 4865xxx

Salam sambal dah sampai. Sedap sis..saya n ak campur dgn petai ..hehe

 

Dr MD Muzammil

aku akui memang sedap.2 malam sy sental habis

 

-Lisa Mudiana

saya dh dapat..Tq...sedappp

 

Rosniah M Roslan

alhamdulillah..satu pek 100gm sudah slamaaaatt.Dinner siap makan ngan roti mmg ngam

 

-Zainon M.K

Got it yesterday...yum...yumm...da abis 3 pkt

 

-016 773 xxxx

smlm dah sampai,pg ni x sampai 1 jamdah ramai kawan ambik dan beli.

 

-Saiful

Ass kak,saya dah terima sambal bilis tu semalam.dah try dah malam tadi n pagi ni. marvelous.sedap sungguh

 

-Hafzeela A Hamid

Alhamdulillah:) sedap

 

-Faezz Rusly

thank dah dpt.Aah sedap,x sabar nak makan, dah suruh kwn g beli roti

 

-Zurin Z Atan

smlm kasi kakak rasa makan sambal tu,biasanya mulut dia membebel komplen kalo x sedap kat mulut dia, tapi dia senyap saja dan sempat menambah lg bila makan.

 

-Ladyred R Ina

mmg sedappp..terbaik..tgh menjamu selera ni. Tak menjadi diet camni.hehe pedas tu buat nak tambah lagi tambah lagi

 

-Mohd Faizal

Assalamualaikum,saya dah dpt sambal ikan bilis..sekrg sudah berada di Hanoi..Alhamdulillah, satu family ckp sedap..thanks

 

-Za Omar

memang tersangat sedap sambal ikan bilis u,Yatie. I dah bawa ke Europe. next destinantion..tanah suci Mekah & Madinah. Insyallah doakan ye

 

-Hafzeela

Tqvm,yg hari tu dah langsai mkn. sedap kak.tq tq

 

-Mazwin

Hari bersarapan

 

-Zurin Z

Tadi saya ada bagi dekat jiran sebelah rumah,dia nak pergi umrah mggu depan,melambung2 dia puji sambal ikan bilis akak,hehehe.

 

-Rose Sabri

Salam yatisalem Riqzmiecreation.lupa nak bgtau sambal ikan bilis tu sedap,dlm beberapa jer 1kg dah habis,nanti krose order lg..tungguu

 

-Tengku Nurul Asyikin

salam n selamat pagi,dah makan semlm dgn nasi panas2 dan telur goreng. dah sedap cuma nasi jer x cukup. Cuma ada satu rasa bg aneh sebab bwg goreng kot.tekak sayalah yg rasa aneh sikit,tapi pedas dan sambal tu dah sedap.Tq nanti boleh order lg.and good luck buat akak.

 

-Liza Azman

Assalamualaikum kak yati:)sedap betul sambal kak:)saya tak blh makan byk2,angin,tapi boleh tahan setahun kot hehehe, suami pun kata sedap.Tadi makan ngan roti sapu buttercup, minum kopi,aishhh, kenyang:) Terima kasih kak,sedapp:)

 

-Mummy Saera

dah rasa sambal bilis ni, sama mcm my mum buat masa i kecik2 dulu,tp my mum buat lg pedas menyengat,pape pun..mmmg sedap laa sambal bilis nie.

 

-Rohaya Ahmad

yati memang sedap sambal.kena ngan selera family akak.Yg penting bulan puasa nanti kena order for makan sahur. Malam tadi sebelum tidur,akak siap turun balik dapur makan dgn roti sekeping..hehe.Nanti yati remind akak tau before puasa tu. Takut sibuk2 nanti,lupa order pulak. Akak dah bagitau another friend,suruh dia masuk ur FB.Dia pun suka sambal kering gitu.

 

-Khalijah Abu Bakar

alhamdulilla..sambal dah sampai 11.30am 15/1/2013,saya beli ye.Terima kasih.sedap..asyik mengunyap jer,budak2 buat inti roti bakar. Tak lama ler tu..kejap jer habis..huhuhuhu.

 

-Zurin C

salam kak semlm saya makan mee rebus lepas tu letak sambal ikan bilis akak. I cannot say anything buat u should try and then feel it..alhamdulillah

 

-Noraiza M N

 Anak2 saya suka sgt2,sedap,memang lain dari yang lain

 

-Zurina

Amboi sedapnya.memang kena ngan selera saya.pedas die memang kaw.sy suka.tq tq.mmg puas hati.mesti akan order lagi punya.terbaik

 

 

-019 2692xxx

sambal sedap sangat . Kena ngan selera.

 

-Dygku Shazana

memang sedap,sy pernah beli,pedas makandgn nasik panas lagi sedap

 

-Ann Reha

masak nasi guna beras bastmathi,alahai apa lagi 3x tambah dgn sambal ni.wlpn pedas tp sedap 1kg, 4 ari finished oledi maa.

 

-Mohd Zahir

salam,,sambal dah sampai tghari tadi,saya dan isteri dah rasa, ok sedap rasanya. kalau nak abis saya order lagi.

 

-Nur Atiqah Mohd

salam..thanks sambal dah dapat..org Melaka memang layan sambal tu...tak makan pedas memang tak sah....tu yang sampai 5 kilo order...insyallah, kalau mggu depan diaorg nak saya orderkan lagi...thanks

 

-Rosmawati (TEKUN)

wsalam mmg sedap sambal tu.kena dgn selera nanti nak order lagi.

 

-Noraini Bharom

memang mudah..Cuma akak, rumah dgn abg dan anak bongsu jer. Jarang masak, anak bongsu duk rumah pengasuh. masa akak beli sambal yati dulu,akak selalu panaskan kuali, masukkan sambal, masukkan nasi dan jadik nasik goreng

 

-Haziana Hartini Hisamuddin

Pn Yati,sambal da sampai petang semalam.pagi terus makan ngan nasi waktu sahur. anya nasi kicap dan sambal.Suami minta tambah nasi. Suami cakap pedas sesedap rasa. Suami kata tak tau nak ckp rasa sambal ni macamana tp sedap.lupa nak bgtau. lps nasi abes (sebab masak sikit je masa sahur), suami sambung mkn roti cecah sambal.

 

Salma

sy dah terima ahad lepas..tq..dah mkn..ok..sedap..nanti oder lg..tq

 

 

-Zila

sedapla ..best sebab ada rasa pedas.tq abg salem

 

 

-Ila

salam abg salem sambal yang abang pos sy dah dapat dan rasa memang sedap.tq ya

 

 

-Zain

bang sambal yg abg pos tu mmg sdp…BOS sy pun suka rasa sambal tu

 

 

-Naniko

Salam…sambal ikan bilis saya dah terimaSedap sgt. dah abis stgh.

 

 

-Ija• saya dah 3 kali order…sedaaaapdisebabkan sambal kering ni sedap banyak extra cili kering, saya pernah try goreng kentang (nipis-nipis) & tempe & kacang campurkan sekali dlm kuali api kecil…masih berasa & sedap & boleh buat pelbagai jenis sambal, dpt sambal tempe, sambal kentang, sambal kacang & sambal 3 rasa (tempe + kentang + kacang). Api kecil tu just nak keringkan minyak sikit dari bahan yg kita goreng je, pastu tutup api & pastikan gaul sebati. Satu lagi, goreng terung (terung kan kita goreng memang berminyak) pastu tabur sambal ni…jadilah terung goreng balado yg sedap, nak cantik tabur bawang goreng & daun bawang…classssssss gitu…he he he jadi wall resepi plak sekejap

 

 

-Elana

Memang sedap. Saya selalu dapat makan… pedas and yummy..yummy.

 

 

-Airiena

Kite nak bg testimonial.. Hehe.. Kite ada beli sambal ni 1kg. Bawak mase gi bercuti selama 7hari. Mmg tahan lama sampai kami sekeluarga balik. N paling penting sekali, sedap. Rasa dia pedas n ada sikit manis. Tak rugi beli. Tkasih.. Bau je dah best. Gamba sama mcm yg kita dpt. Ikan bilis byk. Xde tipu2.. Bagusla niaga gini. Bknnye gamba je cantik pastu anta kat org ikan bilis ciput jek. Eheh. Semoga bisnes makin maju.

 

 

-Julyana

sis, dah dapat… mmg layannn…balik2 tadi terus cicah ngan roti…marvellous! habih juga ler sebuku roti panjang tu mkn dua orang hehe..tu pon dah tinggal separuh dah sambal tu.. pedas, manis, masin sumer cukup dah. mmg dah best dah tu…mkn sekali rasa sambal ikan bilis, 3-4 kali makan rasa cam serunding ikan bilis..tu yg layan aje tu mkn dgn roti hehehe…nti bleh order lagi. tinggal separuh je ni kehkehkeh..dari semalam sampai la ni wat jadi lauk hehe. .org kdg2 cari alternatif nk cepat..mcm sy jugak la..mane sempat nk masak pon balik keje..nk kejarkan hubby plak nk g keje malam..masak pon sempoi2 je..hari2 cuti br la dan nk masak yg best2 h3.

 

-Nit

slmt tiba jam 5:30 pm tadi. sy beli.tekak boleh terima, sedap,sy nk rasa je mula2, xsedar dr nk merasa bertukar meratah…t kasih.

 

 

-Zain

sy suka rasa smbal nie…sbbnya leh mkn ngan ns lemak ngan roti..pedasnya pun trbaik

 

- Mimi

Sambal sedap! Boleh order lagi kalau dah habis nanti

 

 

-Emily

sedap..memula ingatkn ikan bilis rangup2..rupenye hancur2 sket..okla tu mmg seswai nk mkn dgn bayam rebus (tgh diet)..sbb mkn ngn kuah pecal ada kacang..(kulit sensitif ngn kacang jerawat)..husband pn ckp sedap..tq [:)]

 

 

-Bariah..

Asaalam… Yati. Saya dah terima bungkusan pos laju.semalam.. Alhamdulillah,… Terima kasih.

 

Bariah;Alhamdulillah… Tahniah yati…

Yatisalem;tahniah apa yer?:)

Bariah;Sedaaaaaaaap!!!!!!

Yatisalem;dah makan ekk..alhamdulillahhhh kena ngan tekak tak?

Bariah;Dah…Terbaik

Yatisalem;toce2 tenkiu2..

*thank Bariah sudi order ngan saya

 

 

 -Norashikin Badaldin

order..order..jgn x order..mbukak mata akk pas dibdah kelmarin..rugi you allz..malam sebelum operation makan biskut tiger ngan sambal..memang terbaikk!!!

 

 

-khairiahKhairiah ;

sambal dah dpt..tq

Riqzmiecreation Yatisalem; tq untuk info..alhamdulillah da terima..camne kena ngan selera tak?

 Khairiah ; kena…sdp..ni nak promote kat kawan2…nanti dah habis saya order lagi..yummy…

 

 

 -Zain

SAMBAL IKAN BILIS SUDAH SMPAI TD…memang sedaplah makan ngan roti sesiapa x order …cepat order selagi stok masih ada…..eheeh baunya ja dah wat aku termimpi mimpi

 

 

-Haslizawati Liz

Salam.. Kak, sy da dpt smbl ikn bilis yg sy oder 2.. Mmg sdp

 

 

-Norashikin ;

Enak d makan pd ari2 anda malas masak atau anda x leh bangun tsandar d katil hospital yg sejuk air cond nya..pekena gan roti atau biskut tiger pun boleh tau..sya dh buat dh..(x malu kn??)

 

-Idah

Ok Yati,have received the sambal bilis, thanks. Sedap makan ngan nasi, huhu.

-Ok sedap… Mkn mcm tu je pun ok… Kna dgn Selera sy, cuma pedas sikit sb sy ni x thn pedas… Tp pedas yg terkawal la… Rasa mcm dendeng pun Ada… Cuma bezanye ni ikan bilis… Secara keseluruhannya saya puas ati…

 

 

-Wan Zuriana

malam tadi dah rasa sambal kering ikan bilis Yatisalem Riqzmiecreation. mmg sedap…wlaupun pedas sedikit, tapi masih dapat dimakan…makan ngan roti jek semalam.tapi mmg sedap dan memerlukan usaha yg gigih utk membuatnya…dh abis nanti nk order lagi…thnks 

 

 

-Norashikin

anak puan saya selalu puji sambal adik saya nie..sbb nya dia kata pedas yg sdap2 n mmg susah nk bt lg baik mak beli je kat dia…ank yg syg mak la kata kan…

 

 

-Mia

akak, barang da sampai hari selasa aritu tau. lupa nk inform. sedap sgt. terima kasih!

 

 

-Sazali Hl

salam i dah makan sambal u

sedap


kakak2 ,abang2 semua boleh order dengan saya sambal ikan bilis ni terus sms melalui telefon atau pm saya terus di email;


-tempahan perlu di buat awal buat masa ini kerana kami membuat order bergantung pada tempahan


yatisalem 0126178377 / 017 6514968

salemabdkhalid@gmail.com / yatisalem@riqzmiecreation.com

http://www.riqzmiecreation.com/